Запобігання домашньому та гендерно зумовленому насильству є не менш важливим, ніж протидія

3 Січня 2023 р.
Запобігання домашньому та гендерно зумовленому насильству є не менш важливим, ніж протидія. Адже усунувши першопричини насильства, можна зберегти долі багатьох людей.

Для цього у 2022 році ми впровадили програми для різних категорій суспільства, що фокусуються на боротьбі зі шкідливими установками та стереотипами, а також дозволяють отримати допомогу чи корисну інформацію тоді, коли ситуація ще не є критичною.

 

✔ Проєкт “Не Дрібниці” – простір, де молодь може навчитись розпізнавати психологічне насильство та будувати здорові стосунки. Цього року в межах проєкту запрацював сайт www.notrivia.com.ua та чат-бот в Telegram @no_trivia_bot, що також допомагає підліткам розібратися у своїх переживаннях, які спричинила або загострила війна.

 

✔ Гаряча лінія психологічної підтримки для чоловіків, де можна анонімно й безкоштовно поспілкуватись з фахівцями щодо будь-яких питань, що викликають стрес: проблеми на роботі чи стосунках, переживання через війну, складнощі у регуляції гніву тощо. Дізнатись більше можна тут: https://2345.in.ua/

 

✔ Кар‘єрний «ВОНА хаб» – проєкт для жінок, що постраждали від домашнього, гендерно зумовленого насильства або знаходяться у групі ризику. Тут жінки можуть безкоштовно отримати індивідуальну конфіденційну консультацію кар’єрних радниць, допомогу на всіх етапах пошуку роботи або започаткування власного бізнесу, а також підтримку психологинь проєкту в офлайн форматі у 7 містах України або онлайн через реєстрацію на сайті: www.vonahub.org.ua

 

British Embassy Kyiv USAID's Bureau for Humanitarian Assistance