Як повернути підліткам впевненість і віру в майбутнє, якщо усі плани перекреслила війна?

8 Вересня 2023 р.
🙌 У рамках міжнародного дня молоді продовжуємо підсвічувати класних дівчат та хлопців, а також наші ініціативи, які допомогли їм розвинути нові навички, долучитись до гуманітарного реагування, згуртуватися.

✅ У червні 2022 року ми запустили новий цікавий формат роботи із підлітками - табори із розвитку життєвих навичок та подолання травми, спричиненої війною.

 

У Карпатах ми організували психосоціальну програму “Енергія твого майбутнього”, щоб не тільки допомогти підліткам справитися із психологічними наслідками війни, але і розвинути м’які навички у рамках програми #ProSkills. Протягом трьох місяців більше 800 підлітків взяли участь у 12 змінах літнього табору.

 

🔗 Почитати про роботу таборів: ukraine.unfpa.org/uk/63539562

 

📍 Цього року ми продовжуємо роботу в цьому напрямку. Навесні провели дві зміни нашого табору, де 150 дівчат та хлопців із 19 областей України прокачали навички життєстійкості, командної роботи, комунікації, критичного мислення, творчості, навчилися плануванню майбутнього, дізнались про неформальну освіту за принципом «рівний—рівному» та приєдналися мережі підлітків-інструкторів, які сприяють позитивним змінам у своїй країні та світі.

 

Ще цього літа в межах проєкту #ΕU4Recovery близько 50 педагогів, психологів, активістів/ок, які працюють з молоддю у Кам'янському, Кременчуці та Ніжині пройшли навчання та приєднались до великої мережі тренерів та тренерок для роботи із підлітками у форматі денних таборів за програмою ✨Енергія твого майбутнього✨.

 

#YouthDay #YouthDay2023 #YouthLead

UNFPA Eastern Europe & Central Asia