VII Всеукраїнський форум молодіжних працівників і працівниць: «Загартовані. Згуртовані»

13 Грудня 2023 р.
Нещодавно відбувся VII Всеукраїнський форум молодіжних працівників і працівниць: “Загартовані. Згуртовані”. Форум об’єднав молодіжних працівників і працівниць з різних міст та регіонів України для того, аби спільними зусиллями знайти рішення та нові підходи  до викликів в молодіжній роботі, обмінятись досвідом та практиками, отримати нові зв’язки та знайомства

👀 Форум проходив протягом трьох днів й охоплював багато питань, вартих уваги професійної спільноти молодіжних працівників/ць. Говорили про місце і місію молодіжної роботи в умовах воєнного стану; молодь як основний «носій» української національної ідентичності; роль молоді у відновленні країни.

 

🔸 UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення, також стали активними учасниками заходу. Зокрема, форум розпочався з піклування про тих, хто веде за собою молодь - відбулася супервізія “Точка болю - точка сили” для молодіжних працівників та працівниць від улюблених ведучих подкасту “Менталочка”, Яни Пекун та Олексія Удовенка.

 

🔹 Окрім супервізії, було проведено відкритий офлайн запис подкасту про ментальне здоров’я молоді. У фінальному епізоді Менталочки, ведучі Яна та Олексій говорили про переживання молоддю різних досвідів під час війни, зокрема, окупацію, втрату близьких. Подкаст реалізується МолоДвіж Центр. Львів / MoloDvizh Center. Lviv із Мережа молодіжних просторів ТВОРИ у рамках гуманітарного реагування UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні.

 

 

🔹 Також, в рамках Форуму відбулась Ярмарка можливостей для молоді. 🤝 UNFPA також були представлені на цій ярмарці можливостей – відвідувачі та відвідувачки форуму дізнались багато нового про наші проєкти, зокрема про Індекс благополуччя молоді, проєкт про сексуальну освіту для підлітків “Пубертат”, безпечний простір для допомоги підліткам “Не дрібниці”, програми з сексуально-репродуктивного здоров’я, програми з гендерної рівності, розвитку навичок, в тому числі життєстійкості, інклюзивної молодіжної роботи та інші.

Учасниці та учасники Всеукраїнського форуму молодіжних працівників і працівниць безперечно отримали новий досвід, ідеї та знання, які, сподіваємось, в майбутньому будуть обов’язково впроваджені.

 

Форум організований Міністерством молоді та спорту України, Всеукраїнським молодіжним центром, Асоціацією молодіжних працівників України у співпраці із Програмою розвитку ООН в Україні, Програмою USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) за фінансової підтримки Урядів Данії та Японії, Агентства США з міжнародного розвитку.