Відбувся фінал Всеукраїнського хакатону #CVIDOMI: відбудовувати країну

29 Червня 2023 р.
🙌 17 червня у столиці відбувся фінал Всеукраїнського хакатону #CVIDOMI: відбудовувати країну, де українські підлітки представили інноваційні проєкти для майбутньої відбудови України.

✅ Хакатон згуртував учнів та учениць 8-11 класів зі всієї країни навколо ідеї відбудови нашої країни. Ініціатива тривала з 5 по 17 червня у два етапи: онлайн-підготовка рішень команд та офлайн-фінал із презентацією ідей. Упродовж цього часу підлітки розробляли свої проєкти за підтримки менторів та менторок, а також брали участь у відкритих онлайн-лекціях про вибір професії мрії та про реалізацію власних стартапів із запрошеними експертами та експертками.

65 фіналістів та фіналісток презентувати свої ідеї у 5 категоріях - екологія, медицина, технології та інженерія, освіта та сільське господарство.

 

Команди презентували свої ідеї перед членами журі і останні вибрали одного переможця. Серед членів журі були представники та представниці профільних міністерств, українського бізнесу у сферах медицини, сільського господарства, а також науковці та науковиці.

🥇 Перемогу зі своїм проєктом здобула команда зі Ржищева, Київської області, у категорії «Технологїі та інженерія», яка запропонувала розробку тримача для фіксування медичних ємностей у крапельницях в умовах бойових дій.

Команда продовжить свою роботу в Startup School від бізнес-інкубатору «Ukrainian Future», аби перетворити свою ідею у повноцінний стартап.

 

📌Захід відбувся за участі міністра освіти Оксена Лісового та заступника Представника UNFPA в Україні, Мустафи Ельканзі, які привітали команди та гостей заходу, а також наголосили на значенні участі молоді у відновленні України, важливості втілення провідного міжнародного стандарту освіти за методикою STEM та формування у школярства м’яких навичок.

Кампанія «#CVIDOMI: відбудовувати країну» реалізується Мала академія наук України у межах проєкту «Трамплін до рівності», що імплементується UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення у партнерстві з Офіс Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції за фінансової підтримки Embassy of Sweden in Kyiv