У Львові відбувся щорічний молодіжний захід Молодвіж

8 Вересня 2023 р.
💫 «Нелегко, але мрій. Нелегко, але прагни. Нелегко, але досягай. Нелегко, але запалюй» – саме під такими гаслами відбувся щорічний молодіжний захід Молодвіж, до якого ми третій рік поспіль традиційно долучилися.

🗯️ Здатність мріяти наразі – надважлива для молоді, адже у часи війни та великих потрясінь люди мають зберігати надію, мріяти, будувати плани на майбутнє та крок-за-кроком втілювати маленькі та великі задуми у життя!

📍 Цього року ми продовжили чудову традицію офлайн запису нашого подкасту про психічне здоров’я «Менталочка»💜 і щасливі, що знову зал був повний людей.

Говорили про відновлення та відпочинок в умовах війни. Цікавість аудиторії ще раз підкреслює те, що тематика піклування про ментальне здоров'я дуже хвилює молодих українок та українців.🫂

 

📍 Також зачепили і питання інклюзії та молоді. 🦾 На сесії «Інклюзія у відновленні» обговорили побудову інклюзивного суспільства, проблеми та потреби людей, які постраждали внаслідок бойових дій̆, серед яких значний відсоток – саме молоді люди. Зокрема, у дискусії взяла участь Kadambari Mainkar – спеціалістка з інклюзії в гуманітарному реагуванні Регіонального офісу UNFPA для Східної Європи та Центральної Азії UNFPA Eastern Europe & Central Asia, яка зосереджує свою роботу на реагуванні на наслідки війни в Україні з акцентом на потребах людей з інвалідністю та молоді.

📍 Також ми залучили на подію нашу мобільну гінекологічну бригаду, яка провела 355 консультацій молодих людей з питань сексуального та репродуктивного здоров’я. ⚡Черга, яка стояла на проведення швидких тестів на ВІЛ говорить про те, що українська молодь дбає про власне здоров'я, а тому і про якість свого життя, вона прогресивна та відкрита, щоб бути здоровою і це дійсно супільство до якого ми прагнемо. Так, було проведено 189 швидких тестів на ВІЛ та роздано більше 2500 презервативів!

🥰 Вайб Молодвіжу залишиться з нами надовго. До заходу долучилося більше 4️⃣ тисяч молодих дівчат та хлопців. Надихає, що зібралося так багато класної української молоді і вони цікавляться не поверхневими речами, а справді важливими для себе і суспільства питаннями!

МолоДвіж Центр. Львів / MoloDvizh Center. Lviv

Мережа молодіжних просторів ТВОРИ

 

📷 - Молодвіж, БФ "Інститут розвитку сім'ї та дитини"