У Камʼянському запрацював перший центр життєстійкості "Місце сили" завдяки ЄС, UNDP та UNFPA.

26 Квітня 2024 р.
Новостворений центр у Камʼянському має на меті психологічну підтримку та розвиток навичок життєстійкості молоді, сімей у складних життєвих обставинах, жінок і вразливих груп населення. У довгостроковій перспективі він сприятиме розвитку молодіжного потенціалу та підвищенню рівня громадської безпеки, зокрема через запобігання гендерно зумовленому насильству.

Центр життєстійкості «Місце сили. Кам’янське» відкрив для громади власний затишний простір 🌟 Тепер заходи стали ще доступнішими, а робота центру стійкою.  

🔸 Ініціатива зі створення центрів життєстійкості «Місце сили» у місті Кам’янське реалізується ще з липня 2023 року і спрямована на створення інклюзивного та адаптивного простору для громади, з особливим акцентом на найуразливіші групи населення.   

За дев’ять місяців плідної роботи центру життєстійкості було проведено 84 заходи, у яких взяли участь 1649 жителів та жительок міста!   

Серед безлічі цікавих активностей, ми неодноразово проводили «(Не) дрібниці у стосунках», «Життєстійкість 2.0», арттерапевтичні заходи з психологом центру, табори для підлітків «Енергія твого майбутнього» тощо. Учасники та учасниці підвищили свою обізнаність про токсичні стосунки, психологічне насильство, покращили навички подолання труднощів і адаптації в умовах криз, розвинули корисні м’які навички. Далі - більше!  

👀 Під час заходу з відкриття центру життєстійкості «Місце сили. Кам’янське» відвідувачам та відвідувачам провели детальну екскурсію новим простором.  

На відкритті були присутні багато важливих для реалізації центру життєстійкості осіб та організацій, серед них Кам’янський міський голова @Андрій Білоусов, представники, 

Програм розвитку Організації Об’єднаних Націй (UNDP) в Україні, UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, онлайн Європейського Союзу в Україні, також представники @Кам'янської міської ради, виконавчі партнери @ГО «Клуб рибалок України» і @БФ «Живе серце», локальні партнери та волонтери центру життєстійкості «Місце сили. Кам’янське».   

У новому приміщенні будуть ще цікавіші активності, тож запрошуємо всіх жителів, жительок та гостей громади приєднуватися до наших заходів і робити Кам’янське ще краще разом! 💖 

 

Ініціативу зі створення центрів життєстійкості «Місце сили» у місті Камʼянське впроваджує ГО «Клуб рибалок України» та БФ «Живе серце» за підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, та UNDP, Програми розвитку ООН в Україні, в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні» за фінансової підтримки Європейського Союзу. 

Проєкт «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні» (EU4Recovery) впроваджує UNDP, Програма розвитку ООН в Україні із залученням UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні та Структури ООН із питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки) за фінансової підтримки Європейського Союзу.