Співпраця проєкту UNFPA Ukraine “Pubertat” та Альони Альони

26 Квітня 2024 р.
Протягом квітня 2024 року тривала співпраця UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні та співачки Альони Альони, зокрема в рамках проєкту з сексуальної освіти для підлітків “Пубертат”.

Протягом квітня 2024 року тривала співпраця UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні та співачки Альони Альони, зокрема в рамках проєкту з сексуальної освіти для підлітків “Пубертат”.

У житті кожного підлітка настає момент, коли стає цікавим питання сексуальної освіти. Але запитати батьків, старших чи друзів соромно та незручно. Буває і таке, що самим батькам некомфортно відповідати на таке запитання і вони не знають, як правильно подати інформацію своїй дитині.

Сьогодні у всіх є доступ до інтернету, але інформації настільки багато, що знайти якісні відповіді на свої питання дуже складно. Тому питання якісної сексуальної освіти набуває надзвичайної ваги для молоді. Підлітки мають право знати все про своє здоровʼя, робити вільний вибір, розвиватися та відчувати себе захищеними. Це є важливим, бо сексуальна освіта дає багато якісних знань та навичок, необхідних для здорових рішень щодо свого тіла та стосунків, допомагає зрозуміти себе і може допомогти запобігти ранній вагітності, інфекціям, що передаються статевим шляхом. Знайти багато корисної інформації й отримати відповіді на такі важливі, хоч і незручні запитання ви можете на сторінці @pubertat.ua в Інстаграмі.

Спеціально для Пубертата і UNFPA співачка розповіла про історію свого дорослішання, підлітковий вік і булінг, стереотипи та тиск суспільства. Альона Альона також поділилась власним досвідом щодо підтримки ментального здоров’я під час війни, як підтримати себе і справитись з тугою, як подолати страх невідомості майбутнього, як перестати “заїдати” стрес і багато іншого.

Освітня діджитал кампанія з сексуальної освіти для підлітків "Pubertat" в Інстаграмі @pubertat.ua реалізується UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні, за підтримки Уряду Естонії. Проєкт висвітлює надзвичайно важливі для кожного підлітка теми, як стосунки, репродуктивне здоровʼя, ментальна підтримка й багато іншого. Радимо доєднатися до спільноти та поповнити свій запас якісних знань, які допоможуть вам правильно подбати про своє здоров'я.