"Пубертат" - масштабна інформаційна кампанія щодо сексуальної освіти для підлітків

3 Січня 2023 р.
Цього року ми запустили масштабну інформаційну кампанію щодо сексуальної освіти для підлітків. По активному фідбеку від дівчат та хлопців на сторінці “Пубертату” в Інстаграм ми бачимо, що ця тема для них - 🔝, number one, адже дорослішання, це той процес, який відбувається за будь-яких обставин🤷.

📍 Також ми б хотіли поділитися як ще ми гуртували молодь та підлітків у цей важкий час.

 

✅ Комплексна психосоціальна програма “Енергія твого майбутнього”

 

Більше 800 підлітків з усіх куточків України взяли участь у таборі 🗻"Енергія твого майбутнього". За 3 місяці нам вдалось організувати сім 12-денних змін, в яких взяли участь дівчата і хлопці з різноманітних областей України, що постраждали від повномасштабної війни.

 

Це не просто табір для підлітків, це складна методична і педагогічна система, яка включала в себе 5️⃣ модулів: кооперація, креативність, комунікація, обрання життєвого шляху, вправи направлені на виховання життєстійкості і подолання перешкод на життєвому шляху. Програма впроваджувалася в рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру за підтримки Європейського Союзу, а також за фінансової підтримки Данії.

 

✅ Мирополіс

 

Цьогорічний молодіжний фестиваль Мирополіс❤️‍🩹 планувався на березі Азовського моря, поблизу Маріуполя. Та сталася катастрофічна за своїми наслідками ескалація війни. Мирополіс, який і сам став переселенцем, цього року об’єднав 🙌 молодих жителів приймаючих громад з Волинської, Тернопільської, Хмельницької областей та молодь, яка знайшла прихисток від війни у Кам’янець-Подільському🏰 на Хмельниччині та інших областях України. Говорили про наболіле певно для кожного і кожної, хто був змушений покинути свій дім, втратив рідних на цій війні - про виклики для молоді в нових громадах, а також про те, як на них відповідати. Мирополіс було реалізовано у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

 

European Union in Ukraine Embassy of Denmark in Ukraine