Наступна зупинка “Мріяполісу”- Кременчук!

8 Вересня 2023 р.
Певно наймолодіжніше місто України зібрало на дводенний форум більше 60 молодих людей із Полтавщини та Донеччини, а також нових мешканок та мешканців громади.

Адже Мріяполіс - це громада, що стала рідною домівкою, як для тих, хто в ній народився та виріс, так і для тих, хто приїхав жити до неї через війну.

 

💗 Кременчук - надзвичайно гостинне місто, яке в найгірші часи для країни, як у 2014, так і в 2022 році прийняло десятки тисяч внутрішньопереміщених українців та українок, зокрема, молоді.

👨‍🦰 👩 Символічно, що саме Кременчук був першим містом, де ми у 2019 році запустили опитування молоді в рамках Індексу Благополуччя молоді, і навіть цього року вони провели черговий раунд опитування. І що важливо, саме у цьому місті буде відкрито центр життєстійкості.

 

📍 Відтепер Кременчук доєднався і до мапи “мріяполісних” громад і ми дуже радіємо з цього, адже молодіжний вайб цього міста зачаровує.

💭 Мріяполіс - це завжди про людей та їхні мрії та плани. Черешні з Мелітополя, щука з Кременчука, троянди з Бахмута, крейдяні скелі зі Святогірська - скільки милих серцю кожного і кожної символів міст згадали під час форуму🫶. Ми знову зібрали молодь, щоб обговорити мрії, визначити спільне та відмінне в громадах, подумати про проблеми, які існують для молоді та про те, як ці проблеми молодь може вирішити.

 

🤝 Кожна та кожен зі спільноти Мріяполісу вірять у те, що можна відновити свої громади краще, ніж було в минулому. І ми раді, що у колі однодумців, молодь спільно знаходила відповіді на свої запитання для посилення стійкості та відновлення їхніх міст.

_________________

Молодіжний форум “MRPLS: МРІЯПОЛІС” проводиться UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення, в межах проєкту «EU4Recovery — Розширення можливостей громад в Україні» за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Проєкт #EU4Recovery — Розширення можливостей громад в Україні впроваджує UNDP Ukraine / ПРООН в Україні із залученням UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення та UN Women Ukraine / ООН Жінки в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу. European Union in Ukraine

 

Міністерство молоді та спорту України

Клуб рибалок України NGO ГО «Молодіжний Схід»

Кременчук.Офіційний Молодіжний Парламент КременчукаВсеукраїнський молодіжний центр Українська Асоціація Молодіжних Рад

 

📷: Юлія Козаченко (UNFPA)