Молодіжний форум “MRPLS: Мріяполіс” в Ніжині

8 Вересня 2023 р.
🌳 Затишний та історичний Ніжин - цього року саме на Чернігівщині відбувся третій, фінальний молодіжний форум “MRPLS: Мріяполіс”.💫

В останній місяць літа 1️⃣5️⃣0️⃣ небайдужих до майбутнього громад молодих українок та українців зібралися на форумах у 📍Кам’янському, Кременчуці та Ніжині.

 

🫶 Це були не тільки місцеві жителі, але і нові мешканці громад, а також молодь, яка продовжує жити та працювати на Донеччині - регіоні, де народився наш форум.

😊 І ми горді заявити, що спільнота Мріяполісу, який проводиться вже п’ятий рік поспіль, незважаючи на всі обставини, тепер налічує більше 650 людей - молодих драйверів змін.

 

🗯️ Мрії, про які ми багато говорили на форумі, мають властивість перетворюватися в плани дій, тож ми віримо в нашу молодь, яка мотивована відновлювати та покращувати свої громади.

🤔Цікаво, що всі три форуми мали багато спільного.

 

Здавалося б - різні міста, різні регіони, але проблеми, які турбують молодь схожі. Звісно, крім безпекової ситуації, молодь турбує розрив зв'язків з друзями та близькими, почуття самотності та погіршення ментального здоров'я, втрата житла, а також екологічна ситуація та ініціативи в їхніх містах, крім того, на часі і питання активної участі молоді в процесах прийняття рішень на рівні громад.

✨Мріяполіс - це форум, де 💯 голос молоді є визначальним. Це - майданчик, де можна запропонувати власний погляд на вирішення проблем громади та знайти однодумців з інших міст України. Під час заключного форуму ми також загадали мрію - ще більше молодіжних Мріяполісів та можливостей для молоді на мапі у 603,700 кв.км 🇺🇦

 

Віримо, що разом із молоддю України ця мрія точно буде втілена у життя.🧡

Молодіжний форум “MRPLS: МРІЯПОЛІС” проводиться UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення, в межах проєкту «EU4Recovery — Розширення можливостей громад в Україні» за фінансової підтримки Європейського Союзу.

 

Проєкт «EU4Recovery — Розширення можливостей громад в Україні» впроваджує UNDP Ukraine / ПРООН в Україні із залученням UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення та Структури ООН із питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки) за фінансової підтримки Європейського Союзу. European Union in Ukraine

 

Міністерство молоді та спорту України

Клуб рибалок України NGO ГО «Молодіжний Схід»

Ніжинська міська рада

 

Дякуємо за гостинність Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя

Всеукраїнський молодіжний центр Українська Асоціація Молодіжних Рад