Листи з Мирополісу. №5: Аркадій

16 Червня 2022 р.
Аркадій взяв участь у «Мирополісі 2020», співорганізатором якого була Донецька обласна молодіжна рада. Тоді Аркадій був одним із небагатьох голів новостворених молодіжних рад на Донеччині.

Аркадій взяв участь у «Мирополісі 2020», співорганізатором якого була Донецька обласна молодіжна рада. Тоді Аркадій був одним із небагатьох голів новостворених молодіжних рад на Донеччині.

 

Молодіжні ради набули поширення та отримали більше повноважень у прийнятті рішень на місцевому та регіональному рівні завдяки активній роботі тих, які були створені першими, у 2020 році та раніше.

 

Лист №5

Аркадій, Бахмут, 23 роки, переселенець із Горлівки

Коли в 2014 році почалася війна я жив у Горлівці, був достатньо інфантильним 15-річним підлітком і не дуже розумів політичних процесів. Проте після початку бойових дій на Донеччині, коли бої шли в містах, мені стала цікава історія.

 

Через деякий час батькам вдалося мене вивезти через мінні поля на територію вільної України, нам довелося полетіти до наших родичів в Ізраїль. Там я побачив приклади патріотизму, щирої любові простих людей до своєї країни, волонтерства та громадської активності. Дуже хотілося щось подібне спробувати в Україні, а особливо на Донеччині. 

 

Ми повернулися, я вирішив вступити в Бахмуті в такий же евакуйований як і ми Горлівський Інститут Іноземних мов на викладача історії. З перших місяців навчання ми з друзями почали долучатися до громадської активності в нашому регіоні, створили власну громадську організацію «Наша Гідність», яка займалася розвитком історії Донеччини та неформальною громадянською освітою серед молоді. 

 

У 2019 році став головою молодіжної ради міста Бахмут. Спільно з командою ми проводили багато заходів для молоді. І мали змогу долучатися до обласних заходів для молоді. Одним із найяскравіших був «Мирополіс – Молодь гребе 2020». Завдяки якому я мав змогу потоваришувати з представниками та представницями з інших молодіжних рад Донеччини. І проводити в подальшому спільні та інноваційні заходи.

 

Коли у січні 2022 року, я закінчив ВНЗ та почав будувати кар’єру, почалася війна, до якої ми були морально готові і одразу з командою зрозуміли своє місце – допомога людям. У нас створені телеграм канали в містах Донеччини, завдяки нашим контактам ми підвозили продукти харчування для евакуйованих зі сходу України жінок та дітей. Хоча в нашій країні сталося велике горе, я сповнений позитивом, бо ми працюємо на благо людей і точно переможемо. 

 

Лист від 18 березня 2022