Листи з Мирополісу. №4: Ілля

16 Червня 2022 р.
Продовжуємо публікувати історії від молоді Мирополісу про те, як війна вплинула на їхнє життя.

Цей лист від Іллі, який із однодумцями створив RadioDja – це студія, де будь-який музичний гурт має можливість безкоштовно записувати свої треки, а музиканти навчають місцевих підлітків грі на музичних інструментах. Це перша у своєму роді ініціатива від молоді для молоді Соледару Донецької області – високопромислового району із соляними шахтами.

 

Лист №4

Ілля, 29 років, Соледар, Донецька область. 

Я із Соледару, що в Донецькій області. Моє місто приваблює багато людей і туристів завдяки чудовим краєвидам і туристичними маршрутами у соляних шахтах на глибині майже 300 метрів. Соледар знайоме багатьом мешканцям України завдяки видобутку кам'яної солі. 

 

Моя діяльність у місті спрямована на розвиток молоді у різних напрямках, таких як теж саме волонтерство, музичний напрямок, вибір професії. З іншими мешканцями і однодумцями створили музичний простір RadioDja за підтримки волонтерської організації БУР(Будуємо Україну Разом) та завдяки проекту Мирополіс 2020. 

 

Але це все було до! Так, наше життя розділилося на ДО і ПІСЛЯ 24 лютого. 

 

На початку було багато думок, а може виїхати, а може ще щось. Але стоп! Це моя країна. Якщо не я, то хто?  

 

Згуртувавшись з іншими однодумцями, створили Волонтерський центр з допомоги біженцям. Допомогаємо людям знайти житло, одяг, продукти. Кожен день ми приймаємо багато людей. Не залишилися у стороні і мешканці міста, одразу ж почали допомогати у зборі продуктів, одягу.

 

Дуже сильно болить душа за всіх, хто вимушений був покинути своє житло через бойові дії. Всім мирного неба над головою!

 

Лист від 29 березня 2022 року