Листи з Мирополісу. №3: Ольга

15 Червня 2022 р.
Молодіжна активістка Оля із Часів Яру, що на Донеччині, планувала розвивати свою громаду, навіть встигла пів року очолювати місцеву молодіжну раду... та війна поставила ці всі плани на паузу.

Це історія від Олі, яка після участі в Мирополісі 2021 надихнувшись одним зі співорганізаторів створила у своїй маленькій громаді молодіжну раду. 

 

Молодіжна рада у Часів Ярі, хоч існує недовго, але вже організували численні проекти для дітей та молоді у громаді. Участь у Мирополісі у 2021 році, коли представники різних регіонів України відвідали та дізналися більше про Часів Яр, значно сприяла спроможності молодіжної ради, адже їм вдалося «завоювати серця та уми» громади та місцевої влади.

 

Окрім молодіжного активізму, Ольга ще й візуальна художниця – за останні кілька років перемагала у кількох національних мистецьких конкурсах серед молоді.


✒️📜 Лист 3

Ольга, 20 років, Часів Яр, Донецька область

Я голова молодіжної ради Часовоярської територіальної громади. Наша молодіжна рада створилась відносно нещодавно, приблизно півроку тому, і ми з командою дуже завзято почали будувати молодіжну політику в нашому місті. За півроку ми реалізували два великих проєкти, зустрічались з молоддю міста, проводили тренінги та івенти для молоді. Коли ми приходили до школи, аби почути проблеми та бажання молоді, то виявилось достатньо багато бажаючих школярів долучитись до молодіжної ради. Це дуже приємно вразило. Ще, ми командою почали писати план-стратегію нашої майбутньої роботи, вже з урахуванням думки молоді.

 

Але! Це все було до 24 лютого. До війни! Всі наші досягнення та радість за них була до війни. Всі наші плани були до війни. І всі ми були до війни іншими. В мене дуже сильно болить душа через несправедливість та жорстокість. Я думаю про всіх людей, про друзів та знайомих, які жертвують своїм життям, захищаючи нас. І я знаю як їм зараз важко. Так, я залишилась в місті, бо хто як не я? Хто залишиться в місті допомагати в тилу? 

 

Я доєдналась до новоствореного гуманітарного штабу. Ми багато зібрали та передали гуманітарної допомоги біженцям та госпіталю. Намагаємось захистити цивільних від підривів на мінах, тому робимо таблички «Увага! Міни!». 

 

Наразі ми мріємо тільки про закінчення війни і що ми повернемося до свого нормального життя! Я українка і моя родина українці, ми не можемо зрадити своїй країні, бо ми її любимо і пишаємось нею!

 

Лист від 18 березня 2022

 

 

European Union in Ukraine

#RPP