Луцька міська територіальна громада визначила Індекс благополуччя молоді!

5 Лютого 2024 р.
📊 Індекс благополуччя молоді (ІБМ) – багатофакторне оцінювання стану благополуччя молодих людей на муніципальному рівні. Він дозволяє легко оцінити та відслідкувати благополуччя молоді у містах, які долучаються до розгортання платформи.

🤝 У 2023 році Луцьк вдруге приєднався до когорти громад, які вимірюють #ІБМ (у 2020 році індекс складав 0,68 (де 0 – мінімальний показник, а 1 – максимальний)). 📋

 

📌 Індекс благополуччя молоді у Луцькій міській територіальній громаді у 2023 році становить 0,65.

 

Цікавою є статистика субіндексних показників та динаміка їх змін у порівнянні з 2020 роком. Є навіть два показники, які зросли у порівнянні з попередніми роками, і це, безумовно, успіх за таких складних обставин.

 

Зокрема, «зросли»:

- «освіта» (на 0,1 пункт: з 0,78 до 0,88);

- «участь молоді у громадському житті» (на 0,05 пунктів: з 0,64 до 0,69).

 

🌟 Раді, що ці дані будуть проаналізовані спільно з експертами та молоддю. За результатами ІБМ та обговорень стане зрозуміло, які саме сфери життєдіяльності та розвитку молоді можна вважати найбільш ефективними, а у яких місто потребує якісних змін, впровадження інновацій, посилення взаємодії усіх зацікавлених сторін.

 

▫️Більше про ІБМ читайте за посиланням https://www.youthwellbeing.in.ua/

▪️ ІБМ розроблений UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні спільно з фахівцями Інституту демографії й соціальних досліджень ім. В.Птухи НАН України та впроваджується в українських містах з 2019 року.

 

Департамент молоді та спорту Луцької міської ради

#YWBI