Форум волонтерів у «Місці сили» в Ніжині

13 Грудня 2023 р.
Волонтери — це невтомні герої та героїні, які вкладають свою енергію та час для допомоги тим, хто цього потребує. Постійна готовність волонтерів - «людей доброї волі» робити світ кращим та сповненим добрими справами суттєво посилює кожну українську громаду та розбудовує громадянське суспільство.

З нагоди Міжнародного дня волонтерів команда центру життєстійкості «Місце сили» вперше виступила в ролі співорганізаторів щорічного форуму волонтерів, який вже став доброю традицією останніх років у місті Ніжин.

 

🧩 Загалом у форумі взяли 233 учасники та учасниць, а саме молодь, волонтери й волонтерки та інші представники громадськості з міста Ніжин. Усі мали можливість взяти участь у цікавих активностях: тренінги, інтерактиви та лекторії, з елементами програми “Життєстійкість 2.0” розробленої за підтримки UNFPA, які допомогли кожному/їй розвинути їхню життєстійкість. Крім того, представники та представниці волонтерських організацій міста представили свою діяльність, щоб ще більше людей були обізнаними про те, що таке волонтерство і знали як долучитись до цього руху, адже волонтерство сприяє залученню молоді до громадської діяльності, роблячи їх активними членами суспільства та забезпечуючи розвиток громадянської свідомості. Залученість до волонтерського руху допомагає молодим людям розуміти їхню важливість та внесок у суспільство, що може призвести до підвищення самооцінки та самоповаги.

 

🏵️ Форум став платформою для популяризації волонтерської діяльності серед молоді міста та створення умов для їхнього зростання як лідерів, здатних приймати виклики сучасного світу та сприяти життєстійкості громади. Наприкінці форуму волонтери, які зробили значний внесок у розвиток волонтерського руху громади отримали подяки та відзнаки за свою активну громадську діяльність.

 

 

💛  У цей день, дякуємо кожному волонтеру та кожній волонтерці за їх неоціненний внесок в розвиток такої важливої діяльності! Також дякуємо Ніжинському державному університету імені Миколи Гоголя за гостинність та партнерство в межах ініціативи створення центру життєстійкості “Місце сили”.

 

Ініціативу зі створення центрів життєстійкості «Місце сили» у місті Ніжин впроваджує Клуб рибалок України NGO та ГО "Лабораторія Ініціативної Молоді" за підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, та UNDP Ukraine / ПРООН в Україні, в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні» за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Проєкт #EU4Recovery — Розширення можливостей громад в Україні впроваджує UNDP Ukraine / ПРООН в Україні із залученням UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення та UN Women Ukraine / ООН Жінки в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу. European Union in Ukraine

Ніжинська міська рада