Чудова спільнота Мріяполісу!

13 Грудня 2023 р.
У важкі часи як ніколи важливо тримати зв’язок з однодумцями, друзями, рідними. Тому ми зібрали випускників та випускниць Мріяполісу усіх років на теплу віртуальну зустріч.

🙌У важкі часи як ніколи важливо тримати зв’язок з однодумцями, друзями, рідними. ❤️‍🩹Тому ми зібрали випускників та випускниць Мріяполісу усіх років на теплу віртуальну зустріч.

🫂 Наша спільнота Мріяполісу почала формуватися 2019 року на Донеччині та Луганщині і наразі налічує близько 700 активних молодих людей з різних областей України.

 

🤝 Кожен та кожна зі спільноти Мріяполісу поділилися своїми новинами, мріями та планами. Молодь - це потужний драйвер змін, ділимось з вами їхніми новинами:

💭Я став сертифікованим молодіжним працівником.

💭 Проходжу навчання з прав людини та запобігання гендерно зумовленому насильству.

💭 Проводжу лекції з історії України та протидію фейкам. 

💭 Координую центр підтримки цивільного населення.

💭 Реанімую молодіжну раду Сєверодонецька. 

 

🫶 Ми надзвичайно пишаємося, що ці молоді люди є активними у своїх громадах, не тільки рідних, але і приймаючих.  Адже більше 60% учасників та учасниць зустрічі, на жаль, втратили свій дім через війну та зараз тимчасово проживають в інших областях України, або ж закордоном. 

Під час зустрічі спільноти дівчата та хлопці ділилися історіями успіхів та поразок, спогадами, порадами щодо адаптації у нових містах та країнах проживання, а також розповідали про поточні проєкти та ідеї - адже найпотужнішою цінністю спільноти зараз є саме її люди, їх знання, досвід та взаємопідтримка. 

📌 Ми будемо й надалі підтримувати молодь у її прагненні об'єднатися заради вирішення спільних викликів.

 

Назва форуму «ΜRPLS: Мріяполіс» відображає трансформацію від попередньої назви молодіжного форуму «Мирополіс», багаторічної молодіжної події натхненної порядком денним «Молодь, мир, безпека», яка реалізувалася UNFPA в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру з 2019 по 2021 рік у Луганській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях. У 2022 році, «Мирополіс» втратив своє постійне місце проведення на сході України, та як і його молодь - чисельна спільнота учасників минулих років - форум мав переміститися до більш безпечних регіонів України.

У 2023 році поняття «миру» залишається, на жаль, лише мрією для української молоді. Стикаючись з непереборними складнощами кожного дня, молодь має продовжувати мріяти та будувати плани щодо свого життя та реалізувати свій запит на активну участь у відновленні українських міст та селищ. Тому «Мирополіс» трансформувався у «ΜRPLS: Мріяполіс» - модель відновленої, майбутньої громади мрії, якою її бачить молодь цільових громад. Активність реалізовується в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні» за фінансової підтримки Європейського Союзу.

European Union in Ukraine