«Банк евкаліптових ідей» - зустріч, де народилось багато нових, евкаліптових ідей.

13 Грудня 2023 р.
Цього тижня відбувся дуже потужний захід «Банк евкаліптових ідей», куди ми залучили активну українську молодь з різних професійних сфер та областей України. 

🧐Що це? Це інноваційна стратегічна зустріч-планування разом із більше ніж 50 молодими людьми з різних регіонів, яку UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні організували у партнерстві з Міністерство молоді та спорту України, командою Мережа молодіжних просторів ТВОРИ та Українським молодіжним фондом.

 

🙌Впродовж чотирьох днів ми спільно з молоддю стратегували та шукали інноваційних точкових рішень, які створюють максимальний суспільний ефект та сприяють відновленню України. Тих рішень, навколо яких є потенціал розбудови національних, регіональних та локальних програм відновлення та розвитку. 

 

❓Чому евкаліптові 🌿 ідеї? Тому що молодь часто має нестандартну візію і може свіжим поглядом поглянути на проблеми та надати інколи не очевидні відповіді. Зокрема, брейнштормили над питаннями демографічної кризи, доступом до базових послуг, можливостями самореалізації, ну, і над тим, як повернути цю корисну здатність просто мріяти.

 

✨ Це планування разом із молоддю та заради молоді є надзвичайно важливим для того, щоб робота UNFPA відповідала актуальним потребам молодих українок та українців та сприяла всебічному відновленню країни за активної участі молоді у відповідності до принципу «build back better» - «відновити краще, ніж було у минулому». 

Після кількох днів роботи молоді люди напрацювали ідеї вирішення досліджуваних проблем і подумали над тим, як їх трансформувати у політики та програми.

 

👏Чотириденна стратегічна сесія продемонструвала, що українська молодь має крутий потенціал та можливості змінювати своє суспільство на краще! І ми дуже раді, що ця стратегічна сесія змогла допомогти молодим людям бути почутими та запропонувати свої рішення